Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek: El Açması Gibi, Ama Pratik!

Öyle bir börek düşünün ki, fırından çıkınca mis gibi kokusuyla mutfağa herkesi toplasın, ilk lokmada çıtırdayıp içinden yumuşacık, peynirli ıspanak harcı aksın... İşte tam olarak öyle bir börek yapıyoruz! 😍

Bu tarifte el açması hamur yoğurma derdi yok, ama lezzeti tam bir anne böreği! Kahvaltıya, beş çayına, hatta gece açlığında bile bir tane alıp yemeden duramayacağınız kadar güzel! Hazırlaması da aşırı kolay. Haydi, mutfağa geçip bu efsane ıspanaklı böreği yapalım! 💃🏼🌀

Malzemeler

📌 Börek İçin:

  • 3 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

📌 Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

📌 Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Hazırlanışı

1️⃣ İç harcın hazırlanışı

  • Ispanakları güzelce yıkayıp süzün, ince ince doğrayın.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Ispanakları ekleyip 2-3 dakika soteleyin, baharatlarını ekleyin.
  • Ocaktan alın, soğuyunca beyaz peyniri ekleyip karıştırın.

2️⃣ Börek sosunun hazırlanışı

  • Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.

3️⃣ Böreğin şekillendirilmesi

  • İlk yufkayı tezgaha serin, üzerine sos gezdirin.
  • İkinci yufkayı üstüne koyup yine soslayın, üçüncü yufkayı da ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
  • Yufkayı önce dörde, sonra her parçayı tekrar ikiye keserek toplamda 8 üçgen elde edin.
  • Üçgenlerin geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.

4️⃣ Pişirme zamanı!

  • Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  • 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Ve işte hazır! Fırından çıkan börekleri mis gibi kokusuyla çayın yanına alabilir, afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyenler yorumlarını bırakmayı unutmasın! 😍💚



Yorumlar