Evde gerçek bir tatlı canavarı olunca bende sürekli bir şeyler yapıyorum. Eşim gerçekten tatlı canavarı :) İşin güzel tarafı ben mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum. Bir şeylerle uğraşmayı, ortaya çıkartmayı,...
Bir de beğeni alınca, tekrar yapasım geliyor.Ben yapmayı seviyorum ama tatlıyla aram hiç yok. Hiç bir zaman tatlı krizine girmedim ya da canım çikolata istemedi. Gerçekten bu böyle, şaşırmayın :) Beni tanıyanlar çok iyi bilir. Bugün "Haşhaşlı Kek" yaptım dostlar. Hem şerbetli hem hafif. Mutlaka denemelisiniz. İşte,
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Krema:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
- 1 paket Krem Şanti
- 1 su bardağı süt
-Şerbet için şekeri ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
-Kek kalıbının her
tarafını yağlayın. Bir kabın içerisinde un-irmik-haşhaş-vanilya ve kabartma
tozunu karıştırın.
-Karıştırma kabının içerisinde yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
-Karıştırma kabının içerisinde yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
-Sonra yağı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
-Diğer kapta kek için hazırladığınız un-irmik karışımını da ilave edin, iyice çırptıktan sonra kek kalıbına dökün.
-Önceden ısınmış 170 derece fırında 35-45 dakika arası pişirin.
-Üzeri kızarınca
fırından çıkarın.
-Kek sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti
üzerinden dökerek 10-15 dakika kekin şerbeti emmesini bekleyin.
-Krema için, kek fırında
pişerken, Krema malzemeleri eklenip sürekli karıştırarak ocakta pişirin ve
soğumaya bırakın.
-Krem şantiyi ve sütü karıştırarak mikser ile iyice çırpın.
-Soğumaya bıraktığınız kremayı son kez karıştırıp, krem şanti ile birleştilerek iyice çırpın.
-Şerbeti emmiş olan kekin üzerine dökün. 2-3 saat dolapta beklettikten sonra
afiyetle yiyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder