1 Mayıs 2015 Cuma

Dukanla Yeni Hayatım

Az çok takip edenler bilir. Doğum sonrası kilo sorunum vardı ve bir türlü gitmiyordu. Ne rejimler ne sporlar denedim. Son 10 kilo takıldı bana, seni seviyorum bırakmam da bırakmam diyordu. Bana baaakk dedim sen gideceksin, bende fit bir anne olacağım. Neyse benim inadım üstün çıktı :) (tam amacıma ulaşamadım daha ama ulaşacağım) Nasıl mı? İşte bir önce ki postta da azcık değindiğim "DUKAN DİYETİ MACERAMI" anlatmaya başlıyorum. 
Bir gün çok zevk aldığım instagram takılırken bir bayanın dukan diyetiyle güzel bir kilo verdiğini okudum. Şuan kim olduğunu hatırlamıyorum. Ben de zaten her şeyi denemişim, bunu da deneyeyim diyerek başladım araştırmaya. İnternette çok araştırdım. 
Ama her bünye ve her diyet farklı olduğu için Dukan Diyeti kitabını alıp okumaya karar verdim. Okumaya başladığım ilk sayfalarda Dukan beni ikna etti zaten. 
Adam kendine ve diyetine o kadar çok güveniyor ki. Ya dedim ben niye kendimden bu kadar vazgeçtim o zaman. Çabalıyorum ama bir yerlerde bir yanlış var ki olmuyor. 
Dukanı adım adım her dediğini yapmaya kendimi endeksledim. Atak evresine başladım. (Diyetin detaylarını yazmıyorum. İsterseniz onları da anlatırım tabi ki. 
Ama bence kitabı alınıp okunmalı) 
Atak evresinin son günündeyim bugün. Ve biraz önce tartıldım. Kayıp 7 günde 4.5 kg. Bence süper. Bunu 10 kg a çıkartacağım. Belki 12 olabilir :) 
(Biz kadınlar hiçbir zaman doymuyoruz değil mi? Ama ben zayıflıktan şişmanlığa geçince psikolojik olarak çok yıprandım. Bırakın da arttırayım.) 
Nasıl mı gitti bu kilo? Bir kere annemle birlikte yapıyoruz, motivasyon tam. 
Her gün en az 10000 adım atıyorum. Ayrıca sabah bir haşlanmış yumurta, 1 dilim hindi eti ve yulaf kepeğiyle hazırlanmış krep (1.5 çk yulaf kepeği, yumurta ve 1.5 çk yoğurt) ve çay kahvaltımı oluşturdu. Bu süreçte protein dışındaki tüm besinleri unuttum. 
Sadece hindi eti, tavuk eti, balık eti, bir kaç kez köfte, 2 kez pirzola, yoğurt, salatalık turşusu, bol yeşil çay ve kahve tükettim. Bunlarda sınır yok. İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Aç kalmaktan korkanlar için diyorum ki, HİÇ AÇ KALMIYORSUNUZ. Saf proteinle besleniyorsunuz bir kere. Aç kalma ihtimaliniz yok. 
Bu sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim içinde motive oluyor :) Yarın Seyir evresine geçiyorum. Bakalım nasıl geçecek ???


2 yorum:

  1. Hep duyuyorum bende Dukan Diyetini ama " acaba gerçekten de veriliyor mu" diye hep kendime sormuşumdur. Benimde vermek istediğim kilolarım var. Kilo vermene sevindim.
    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template