10 Mayıs 2015 Pazar

Anneler Günü ve Diğerleri...

Bu sonradan isimlendirilen günleri pek sevmiyorum. Ticari kaygı içeren günleri yani. Tabi ki insanlar paralarını kazansın ama bu kadar abartılacak bir durum yok bence ortada. Doğum günü ve yıl dönümlerini çok seviyorum. Çünkü kişiye özel, sana özel. Maalesef diğer günleri oldum olası öyle göremiyorum. Belki benim bakış açım yanlış ama benim bakış açım işte. Mesela herkes bugünlerde hediye alırken, neden 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, ramazan Bayramı ve Kurban Bayram'ında almaz? Bence düşünmek lazım.

    Eşimle 11 yıllık sevgililik hayatımızda bir kere sevgililer günü kutlamadık. Bana hep saçma gelmiştir. Gereksiz... Ama dediğim gibi yıl dönümleri ve doğum günleri çok özel benim için. Ayrıca bakıyorum da o kadar çok abartanlar var ki bugünleri, yapmacıklık üstünden akıyor. Saygısızın önde gideni insanlar sırf dikkat çekmek uğruna vıdı vıdı yapıyor. Biz millet olarak empati yapmasını bilmediğimiz için abartıyoruz da abartıyoruz. Annesi olmayanı, babası olmayanı, sevgiden mahrum büyüyeni, parası olmayanı karnı aç olanı,... düşünmediğimiz için gayet gereksiz davranışlarda bulunuyoruz. 
    Benim annem bana özel, benim annem bir tane. Sadece bugün değil her gün. Üstelik annesinden 2 yıl ayrı kalmış biri olarak, annemin saçının teline zarar gelsin ya da biri kalbi kırılsın istemem. Eğer böyle olursa bugün insanların gösterdiği sahte duygularla değil gerçek duygularla parçalarım adamı. Herkes ayağını denk alsın yani. Herkesin annesi kendine kıymetli. BENİM ANNEMDE BENİM KIYMETLİM.
 Neyse gelenek bu ya, Anneler gününüz kutlu olsun millet :)

Böyle çocuklar olduğu düşünerek yapın paylaşımlarınızı. Annemizi sevindirelim derken, masum çocukların kalbi kırılmasın. Duyurmadan da kutlayabilirsiniz bu günü...
    

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template