31 Aralık 2014 Çarşamba

Neler öğrendim senden 2014

           Geleneksel yıl sonu yazım için hazırlandım oturdum bilgisayarımın başına. 2013 yazısını okumak isteyenler tık tık

2014 Benim için çok güzel, bir o kadarda zor bir yıldı. Kayıplar yaşadım. Anneannemi ve amcamı (hatırlamak isteyenlere) kaybettim. Amcamın kaybı çok ani ve acı oldu bizim için. Anneannem ise yaşlıydı ama anneannemdi benim, beni büyüten, her daim yanımda olan, hatalarımla beni kabul eden dedemden sonra tek insandı. Çok özlüyorum. Sonra minik kalp atışlarını henüz duymaya başladığımız minik yavrumuzu kaybettik biz bu yıl. Yağız kardeşine kavuşamadı. Bu yıl abi olamadı :( "Olsun veren Allah, alan da Allah. Yağız sağlıklı olsun" dedik. Ama benim bedenen ve ruhen yaşadıklarımı göz ardı ettik :( Zamanla hepsi çıkıyor işte. Çevremde ne kadar çok kendini iyi gösteren ama içi kötü ve fesat insan olduğunu öğrendim ve tek tek ayıkladım. Neyse ki 2014 bana çok çok kötü şeyler yaşatmadı. 
          Çok daha fazla iyi şeyler oldu. mesela bu yıl, annemle hiç yaşayamadığımız anne kız ilişkisini yaşamaya başladık. Birbirimizin kıymetini ve değerini biliyoruz artık :)  Babamla da aynı durumdayız. Benim babam zaten bir tane :)
          Yağızım gitgide büyüdü iyice afacan bir şey olmaya başladı. Bir de tabi ki bu yılın bana en büyük getirisi iş hayatına geri döndüm. Hasan abim, hayatın bana verdiği en büyük şansım. O beni kızı gibi ben onu baba gibi sever ve sayarım. Hayatımda çok şey değiştiriyor. İyi ki var :)
          2014 senden hızlı karar vermemeyi, artık kendimi düşünmeyi, sağlam adımlar atmayı, gereksiz insanları kaale almamayı, manevi dünyamı genişletmeyi, gereksiz tartışmalara girmemeyi, hı hı deyip geçmeyi, bana değer vermeyen insanlara artık değere vermemeyi, daha katı olmayı ama OLUMLU DÜŞÜNMEYİ öğrendim. Bu sene beni daha büyüttün 2014. 
          Bu sene çok güzel insanlarla tanıştım ve farklı alanlarda iletişim kurup arkadaşlıklar edindim. Mesela Fehmi Bey, Arife, spor hocam Yasemin ( çok iyi bir yaşam koçudur.onunla çalışmaya başladığımdan beri enerji doluyum :) Özellikle Bolu'da yaşayanlar kendisine buradan ulaşabilirsiniz. inanın bana hiç pişman olmazsınız.O kadar hayat dolu ve neşeli bir insan ki işten yorgun çıkıp gidiyorum onu görünce zaten %50 enerjim doluyor. Sonrasını siz düşünün. Hıı bir de geçen hafta ben spora hiç gidemedim. İşlerim çok yoğundu. Beni arayıp çemkirip çemkirip " ben karışmam kilolar sende canım" deyip psikolojik baskı yapması yok mu :) Kilo kaybımı sizlerle daha sonra paylaşacağım. Bu da artık Yasemin'in başarısı olacak :) ) Karşı komşumun kuzeni Duygu, bir ara çalıştığım iş yerindeki arkadaşlarım Sümeyra, Merve, Ayşe ve Didem, eşimin çalışma arkadaşı Bahri, İşyerinde karşı komşum Mimar Murat Bey sizleri tanıdığım için çok şanslı bir insanım ben.
Eee ne diyeyim darısı 2015'in başına. Senden beklentilerim büyük 2015. Haberin olsun.



5 yorum:

  1. Merhaba! Blogunu takibe aldım, benimkine (http://kitapsandali.blogspot.com.tr/) de beklerim :) Henüz çok yeni ama :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenileri her zaman desteklemek lazım :) Kitap bloglarına bayılıyorum. Takibe aldım Rümeysa. Sayfan çok güzel buarada

      Sil
  2. Gülevcim, ne güzel bir değerlendirme olmuş. İnsanın etrafında olup bitenlerin farkında olması, pozitif şeyleri kutlayıp yüceltmesi, negatifleri elemesi ne güzel di mi? Hayatındaki sevdiğin insanlar da en az senin onları sevdiğin kadar seni seviyorlardır eminim. Tatlı arkadaşım, öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim. Evet eleme yapmak insanın omuzlarından bir yük azaltıyor resmen. Bende çok öpüyorum canım benim.

      Sil

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template