28 Kasım 2014 Cuma

Elginkan Vakfı, Bolu'nun Nimeti...


2003 yılında üniversiteye girdiğim zaman, "Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor, kurslara gitmemiz gerekiyor" diye düşünmüştük arkadaşlarla. Ancak Bolu küçük il. Bırakın kişisel gelişim kursunu İngilizce kursu bile yok denecek kadar azdı. 
Garip bir kurs yeri vardı. İstersen git ama boşuna para harcamış olurdun. Üniversite demek sadece git anfide otur hocayı dinle demek değil sonuçta. Bizim kendimizi kişisel ve mesleki olarak geliştirmemiz gerekiyordu. 
Neyse biz böyle kara kara düşünürken duyduk ki Organize Sanayi Bölgesi'ne "Elginkan Vakfı" diye bir yer açılmış. İstanbul'dan gelen bir arkadaş annesinin E.C.A. da çalıştığını oranın vakfı olduğunu, mesleki eğitimler verildiğini hatta bu seminer ve kursların ücretsiz olduğunu söyledi. O zaman altın bulmuş gibi sevindik. 
O zamandan bu zamana Elginkan Vakfı'nın kurslarına seminerlerine katılıyorum. Elimizde o kadar değerli bir vakıf var ki anlatamam. 
Her şeyi ücretsiz sadece eğitim için yapan, insanlar mesleki olarak kendilerini geliştirsin ve iş istihdamı sağlansın diye uğraşan ve ayrıca girişimci ruhlu gençler yetiştirmek için çabalayan bir vakıf var karşımızda. 
Ve Türkiye'de sadece 3 yerde var. 
Elginkan Vakfı hakkında  ki bu bilgilendirmeyi mutlaka okuyun. Ben her seminer öncesi tanıtım filmini izlerim ve çok etkilenirim. Bir annenin evlatlarının arkasında durması beni çok etkiler. Ancak 1900'lü yılların başlarından bahsediyorum. 
O zamanlarda ileri görüşlü bir kadın oğullarının arkasında durmayı başarmış ve ortaya milyonlara yararlı işler yapan firmalar ve vakıf çıkmış.  Sevgiyle ve şükranla anıyorum bu güzel aileyi.
 Elgin Vakfı Manisa, İzmit ve Bolu'da eğitim veriyor. Biz çok şanslıyız Bolu'da yaşayanlar olarak. 
Eğer bu yazıyı okuyan Bolulu varsa aranızda bu nimetten yararlansın lütfen. 


"Elginkan Topluluğu'nun kurucuları, Manisa şehrinin köklü ailelerinden olan Elginkan Ailesi'dir. Bulgaristan'dan anayurda göç etmiş, ticaret geleneğine sahip bir aileye mensup Merhum Ahmet Elginkan ve ailesinin kökleri Saruhan'lılara uzanan Merhume Ümmehan Elginkan; çocukları Ekrem ve Cahit Elginkan'ın birlikte iş hayatına atılmalarına öncülük etmişlerdir. Elginkan Topluluğu bugün de aile büyüklerinden miras kalan sağduyu, bilinç ve değerlerle geleceğe ilerlemektedir.
"Topluluğumuzun Değerli Yöneticileri,
Evlatlarım,
Bugün yapacağınız toplantıda Topluluğumuz için çok mühim ve isabetli katkılarınız olacağına inanıyorum. Bu vesile ile ben de bir inancımı ve sizlere bir nasihatımı hatırlatmak istiyorum.
Hiçbir şeyi israf etmeyiniz, israf haramdır.
Topluluğumuzun temelindeki prensiplerde bu inancımın payı büyüktür. Hepinizin emeği ve inançları ile büyüyen ve benim için kutsallaşan bu topluluk bir Vakıf haline gelecek ve Memleketimize daha çok faydalar temin edecektir.
Çalışmalarınızın başarılı olmasını diler, gözlerinizden sevgi ile öperim.."
Ümmehan Elginkan
4.5.1984"
Yazı internetten bir alıntıdır. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template