18 Ekim 2014 Cumartesi

Uyku Sorunu Yaşayan Var mı?

Yağızım hiç uyku sorunu yaşamadı. Doğduğundan beri ona kendi kendine uyumayı öğrettim. Biraz inat etti tabi ki! Ama ona annesi olduğumu hatırlattım ve ben galip geldim :)


İlk 3 ay aynı oda da yani yatak odamızda yanımızda beşikte uyudu. 3.aydan sonra yan odada, odasında yatırmaya başladım. Çok şükür o süreçte sorunsuz geçti. 
Ta ki tatile kadar. Yani yaşını doldurana kadar. Tatilde mecburen babası ve benim aramda yattı. Böylece yan yana yatmaya alıştı 10 günde :(


Tatilden döndükten sonra ben çok rahatsızlandım ve memlekete gittik. 
Anne eli şifa eli diye :)
Ben iyileştim iyileşmesine de bu seferde Yağızla karşılıklı yataklarda yattık.
Gecenin bir yarısı kalkıyor beni istiyor, ben yanına gitmezsem uyumuyor. 
Bu sorun değil aslında. Benim korktuğum bu duruma alışıp bizi kullanmaya kalkması.
Biliyorsunuz çocuklar bu konuda uzman. Ben Yağız'ın bizi kullanmasına pek izin vermiyorum. Otoritenin anne ve babada olduğunu hissettiriyorum. Tabi ki gerçekten ihtiyacı olduğunda, numara yapmıyorsa, yanında yatıyorum uyuyana kadar. 


Neyse ki son günlerde, tam 20 gün sonra, düzelmeye başladık. Yatağına yatırıyorum,"Ninni Perisinin" ninnilerini söylüyorum ya da dinletiyorum, yanına bir oyuncağını koyuyorum, odanın ışığını kapatıp koridordaki gece lambasını yakıyorum. Bu arada uyku tulumunu giydiriyorum ama içine bir şey giydirmiyorum sadece zıbın. Sıcaklayınca hiç uyumuyor. Üşümemesi içinde ince bir battaniyesiyle örtüyorum ki tam ortayı bulabilelim. Yani ne sıcak ne soğuk.



Bir yazıda bebeklerin büyüdükçe gece korkularının oluşabileceğini okumuştum. Böyle bir durumda anlayış ve desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Bunu da göz önüne alarak eğer böyle bir durum varsa ben anlamıyorsam diye ağlamaya başladığında Yağızımı dinliyorum. Sakinleşmesine izin veriyorum. Ancak korkular yolu ile beni yönetmesine izin vermiyorum.



Artık çok zorlamadan eski düzenine geri dönmeye başladı benim minik kurbağam :)
Ancak benim işe geri dönmemle tekrar bir uyku sorunu ortaya çıktı. Bu hafta uzun saatler çalışmak zorundayım. O yüzden eve geç geliyorum. Şuan düzenimiz tam olarak oturmadı. Yağız evde değildi. Zeyneplere bırakmak zorundaydım. Ama bugün teyzem haftaya da annem gelecek. Düzenimiz oturacak inşallah. Bugün işten izin almak zorunda kaldım. O yüzden her şeyimiz düzenli. Sanırım oğlum beni özlediği için tepki veriyor. Zaten işe başladığımdan beri bana küstü :(
Elimden geleni yapıyorum bana küsmemesi için. Zamanla her şey düzelecek. Blogger arkadaşım Nihal'in de dediği gibi çalışan anne olunca maalesef hep yarım kalıyoruz:(

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template