12 Ekim 2014 Pazar

Başa Takılan Başörtüsü Olmalı, Zihin Örtüsü Değil!!!

Bu konuda yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım aslında. Sebebi gerçekten beni çok sinirlendiren bir konu olması. Konumuz ne mi ? Tabi ki İlköğretimlere başörtüsü serbestliği !!!!!
İlk zamanlar doğru olmaması için çok dua ettim. Şakadır kesin diye düşündüm.Ama doğruymuş maalesef.
Başörtüsüne sonuna kadar saygım var. Sonuçta anane bunlar. Ama küçük çocukların daha hiçbir şey anlamadan kafalarının kapatılmasını anlamıyorum hiçbir şekilde. Zaten aile baskısıyla küçük yaşta başı kapatılan çocuk, zamanla bunun normal oluğunu düşünür. Baş kapatmak bence kişinin sağlıklı düşündüğü zaman yapabileceği bir eylemdir. Baş kapatmak din değildir. Baş kapatınca Müslüman olunmuyor yada kesin cennete gidilmiyor. 
İnsanların önce kalbini ve dilini temizlemeleri gerekiyor. Dini yaşamak için Kuran-ı Kerim'i okumaları ve hayat şekli haline getirmeleri gerekiyor. Ondan sonra çocuklarına müdahale etmeliler.


Aslına çocuklarımızın başına kapatarak onlara dini öğrettiğimizi sanıyoruz. Halbuki onlara okumalıyız, okutturmalıyız, okumayı sevdirmeliyiz. Neyi mi? Tabi ki Kuran-ı Kerim'i, Atatürk'ü, tarihimizi.  Okusun araştırsın sonra ne istiyorsa yapsın.
Küçük yaşta bilinçsizce kapatılan kafalar değil aslında zihinler!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template