20 Temmuz 2014 Pazar

Yiyecekleri karıştırarak vermeyin!


Hanımlar ek gıdaya geçerken bebeklerinize verdiğiniz besinleri karıştırmayın sakın. Siz öyle karmaşık, görüntüsü çirkin bir şeyi yer misiniz?

Ben Yağız'a asla öyle vermedim. Ayrı ayrı, her şeyin tadını öğrensin, damak zevki olsun istedim. Zaten doktorumuz da böyle önermişti. O zamanlar,yani 5-6 ay öncesi bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım. Öğrendiklerimi paylaşayım dedim ;) 
Besin-tat ilişkisini doğru kurabilmeleri için bebeklere yiyeceklerin karıştırılarak değil, ayrı ayrı yedirilmesi ve ek besinlerden günde sadece birinin verilmesi gerekir.


"Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Ünitesi Başdiyetisyeni Kibar Gültekin Kurt, bebeklerde ek besine yedinci aydan itibaren başlanması, ilk besinler arasında ise yoğurt, meyve suyu gibi gıdaların olması gerektiğini belirtti.
Ek besinlerden günde sadece birinin verilmesini öneren Kurt, “Bu besinler bir tatlı kaşığı kadar ve başka bir gıdayla karıştırılmadan, bebek açken verilmeli” dedi. Kurt, bebeklerin beslenmesinde ilk yapılması gerekenin, tadını tanıması ve sevmesi açısından besinlerin tek tek verilmesi olduğunu vurguladı."


Ebeveynlerin en çok yaptığı yanlışlardan biridir bu konu. En çok yapılan beslenme yanlışlarından biri de, kahvaltıdaki besinlerin karıştırılarak verilmesidir. 
Burada asıl hedef bebeği beslemektir ancak bebeğiniz yetişkinler gibi her besini ayrı ayrı yiyebiliyorsa, böyle yedirmeye devam edilmelidir çünkü en doğru beslenme şekli budur. Ama çocuk besinleri tek başına almıyorsa, tadı birbirine uyumlu olan yiyecekler karıştırılarak da verilebilir.
Ek besinler asla temel besin olan anne sütünün yerini tutamaz ve bunlar verilmeye başlandıktan sonra alerjik bir durumun gelişip gelişmediği de sürekli kontrol edilmesi gereken bir konudur.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template