17 Temmuz 2014 Perşembe

1 yaş Altındaki Bebeklerin Yememesi Gereken Besinler

Yağız'ın doktorunun bizi uyardığı, “1 yaşına kadar kesinlikle yememeli” dediği bazı besinleri paylaşmak istiyorum sizlerle. Sizlerinde gittiğiniz doktorlar mutlaka uyarmıştır. Paylaşırsanız sevinirim. Çünkü her doktor maalesef farklılık göstermekte.

  •  Balın içinde üreyebilen bir cins mikrobun, 1 yaş altındaki çocuklarda bağırsak hareketlerini ve solunum kaslarını sinsice felç etme olasılığına karşı 1. Yaşı dolana kadar bal yememesini önerdi. 
• Çay, hiçbir besleyici özelliği olmadığından ve demir emilimini engellediğinden, çay içmesine gerek yok. Çok canı çekerse bir yudum içirebilirsin dedi. (Yağız yemek yemeyi çok seviyor. O yüzden canı çekerse dedi.)
• Yumurta beyazı en alerjik yiyecektir. Bu nedenle 1 yaşın altında kesinlikle kullanılmamalıdır. Ama her çocuğa göre farklılık gösterebilir. Tıp fakültelerinde alerji testi yaptırın.
• Yemek sularının hiçbir besleyici değeri olmadığı için yemeğin kendisi verilmelidir. (sebze veya et)Sonra gerekirse suyu verilebilir. 
• Meşrubatlar ve hazır meyve suları katkı maddeleri içerdiklerinden ve besleyici olmadıklarından bebeklere verilmemelidir. Kesinlikle önermedi. Ben evde kendim yapıyorum. Manav aldığım meyvelerle değil üstelik. Babamın meyve bahçesinden toplanmış doğal meyvelerle. Bu sene yağmur-sıcak dengesi de çok garipti. Meyveler olmadı. Ne yapacağız bakalım?


  • Emilim kolaylığı ve damar sertliğini önlemesi açısından sıvı yağların kullanılması önerilir. (Ayçiçeği yağı, zeytinyağı, mısırözü yağı) Ama 8. Aydan sonra tuzsuz tereyağı önerdi. Zekayı arttırır dedi.
• Et suyu ve kemik suyunun hiçbir besleyici değeri yoktur. Etin kendisi kullanılmalıdır.
·         2 yaşına kadar vücuda giren tuz böbreklerde kaldığı için tuz kullanılmamalıdır. Ben asla vermiyorum. Zaten yararlı bir şey değil.
Sizlere neler önerdi doktorunuz?
Paylaşır mısınız benimle?

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template