24 Şubat 2014 Pazartesi

Doğal Çamaşır Deterjanı

Uzun süredir sizlerle paylaşmak istediğim bir konu "Doğal Çamaşır Deterjanı". Ama önce ben test edip onaylamalı, beğenirsem yazmalıydım. Nitekim benim tarafımdan onaylandı.
Bundan 2,5 ay önce annem ve babam Bolu'ya bizi ziyarete geldiğinde, annemin şahane fikirlerinden biri olarak ortaya çıktı :) Televizyonda izlemiş sanırım. " Mutlaka yapalım. Yağız'a da kendinize de kullanırsın" dedi. Ogün bugündür eve marketten çamaşır deterjanı almıyorum. Renkli çamaşırlarda leke bırakmıyor, solma ve yıpratma yaratmıyor. Beyaz çamaşırlarda da sararma yapmıyor aksine bembeyaz çamaşırlarınız oluyor. Şiddetle tavsiye ediyorum bu deterjanı. Hele ki bu zamanda her şeyin içine kimyasal girmişken, kullandığımız ürünler neden doğal olmasın? Doğalının yapılışını bulduğum her şeyi yapıyorum. Sizlerle de paylaşacağım. Ama bu aralar vaktimin tamamı Yağızla geçtiği için yazamıyorum. (Bugün Abant'ta bol oksijeni çekince uykudan gözlerini açamıyor.) Neyse gelelim içeriğine;

  • Sabun Tozu
  • Karbonat
  • Çamaşır Sodası (Hepsini aynı ölçüde koyun.Örneğin 1 su bardağı)
Beyaz çamaşırlar içinde aynı ölçüde BORAX'ı ilave edin. 
Memnun kalacaksınız. 
Kalın sağlıcakla...



3 yorum:

  1. Bu aralar doğal ürün kullanımını araştırıyordum.Oğlum da alerji olduğu için yeni yöntemler bulup denemeyi planlıyordum.Tarifine iyi bir zamanda rastladım.Bu tarifi deniycem ama elde yıkamak için değildir inşallah.Ben makina diye anladım,doğrumu anladım acaba?Ve ne kadar kullanmak gerekiyor?Paylaşırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet makinada yıkama. Ben bir kahve fincanının yarısını koyuyorum bir yıkamada. Ben çok memnunum umarım sizde memnun kalırsınız.

      Sil
  2. sabun tozu granül matik mi yoksa rendeliyormusunuz ?

    YanıtlaSil

 

Gülev'in Gözünden Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template