29 Ocak 2014 Çarşamba

Trakya Usulü ÇIPLAK


Biz Trakyalılara has bir yemektir ÇIPLAK. Ben bayılıyorum. İstedim ki sizlerde bu lezzeti tadın.  Ayrıca annemin tariflerinden. Artık ara ara annemin tariflerine yer vereceğim :)
Malzemeler
·         500 gr pırasa
·         1.5 su bardağı un
·         2 yumurta
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         Kabartma tozu
·         Arzuya göre baharat (Ben nane, karabiber, zencefil, kırmızı biber, tuz, havlucan, köri kattım.)
·         Tereyağı
Pırasaları ayıklayıp, yıkayalım ve doğrayalım. Sıcak suda haşlayalım (15 dakika kadar). Pırasalar tam haşlanmış olsun, süzgeçte soğumaya alın. Hamur için, yoğurt, yumurta ve yağı karıştırma kabınızda karıştırın.  Üzerine kabartma tozu, baharat ve unu ekleyin. Azar azar mısır ununu ekleyerek karıştırın ve pırasaları tüm malzeme ile karıştırarak katı olmayan bir karışım elde edin. Tepsinizi yağlayın, karışımı tepsinize aldıktan sonra spatula ile düzeltin.  175-200 derecelik fırında 50-60 dakika pişirin. Üzeri kızarınca tereyağı üzerine sürün. Afiyet Olsun…





0 yorum:

Yorum Gönder

 

GÜLEVCE Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template